www.xenon.hu

2016. szeptember 07. 15:20 - xenon.hu

A hét főbűn az izzókkal kapcsolatosan

Lehet, hogy a legjobb márkát és a legdrágább izzót választottad mondván, hogy csak jó lehet, de nincs annál bosszantóbb ha ennek ellenére, végül nem fér be, vagy nem úgy világít, és csak kidobott pénz volt a vásárlás.

Az alábbiakban felsorolunk hét olyan esetet, amikor egyértelmű, hogy nem a megfelelőt égőt választottad!

1. Rossz foglalat

Vannak olyan izzók melynek foglalatának a neve nagyon hasonló, például ha neked egy HB4-es izzóra van szükséged, ám egy H4-t tartasz a kezedben az biztos, hogy nem lesz kompatibilis. Teljesen más a csatlakozás, arról nem is szólva, hogy a HB4 egy, míg a H4 dupla szálas izzó.

És ha már a HB4-nél tartunk, kinézetre majdnem olyan, mint egy H8 vagy H11-es izzó, de ez csak a látszat, vannak különbségek.

Hasonló a helyzet nevek tekintetében, a hátsó izzóknál, egy P5W nem egyezik meg egy W5W-vel, nem helyettesítik egymást, tehát így összefoglalva, a lényeg, hogy a névvel száz százalékig megfelelő foglalatú izzót kell választani.

h1.jpg

H4

h3.jpg

HB4

h2.jpg

H8

 

2. Nem megfelelő feszültség

Egy kamion, nem személyautó, és nem csak a méretek miatt van különbség, hiszen míg egy kamion 24V-on működik, addig egy személy autó 12 V-on, és habár teljesen megegyeznek külsőre az izzók, csak a feszültség számában térnek el egymástól. Nagyon nem szerencsés felcserélni őket, mert egyáltalán nem fognak "megfelelően" működni.

3. Hibás kimenet

Vannak olyan izzók, melyek ugyanolyan bázissal, ám más kimenettel rendelkeznek. Ilyen például a W5W és a W3W, ahol a számok és a betűk utalnak a Watt számra. Ha egy halogén W3W izzó helyére 5 Wattos izzó kerül, az túlmelegedhet, míg fordított esetben, a fényerő nem lesz megfelelő, ha egy 5 Wattos  izzó helyére 3 Wattos égő kerül.

w2.jpgw3.jpg

Ugyanaz, de mégsem ugyanaz!

 

4. Ne nyúlj hozzá!

A halogén izzók üvegfelületéhez, ne nyúljunk hozzá, hiszen a rátapadt zsír és piszok károsíthatja az izzót. Ha elkerülhetetlen hogy megfogjuk, azt tegyük inkább kesztyűvel vagy mindenképpen tisztítsuk le mielőtt használatba helyeznénk!

5. Nevenincs márkák

Alapvetően az internet korában fillérekért rendelhetünk magunknak izzót, ám óriási minőségbéli eltérések vannak a különböző izzók között. Nem csak a megfelelő teljesítmény és foglalat számít, lehetőség szerint ne használjunk olyan izzót amiről semmit nem tudunk.

 

burnt-h7-headlight-bulb_normal.jpg

Mintha valami hiányozna...

 

6. Festett izzó

Ha már az interneten rendelet filléres izzóknál tartunk, rengeteg színezett izzóval találkozhatunk a piacon, melyek a jobb  és szebb világítás érdekében lettek kifejlesztve ám érdemes tudni, hogy a csak látszatra bevont izzók, nemhogy nem tartósak, nem biztosítanak se szebb se pedig jobb fénycsóvát, fényerőt. Ez a rossz festés sajnos megjelent a sárga és piros izzóknál is, ezért csak ismételni tudjuk magunkat, hogy ne használjatok olyan izzót amiről semmit sem tudtok!

 fol_glowlampbl_09.jpg

És végül:

7. Rossz beszerelés

Jó a foglalat, stimmel a Watt és Volt szám, de mégsem úgy világít, ahogy annak kéne. Nagyon sok ilyen esetben fordulnak hozzánk, és mindig kiderül, hogy az izzó nem megfelelően lett beszerelve, ezért lóg, vagy vakítja a szembejövőt. Ne legyünk restek megnézni a használati utasítást!

De ha ennek ellenére sem tudjuk magunknak helyesen beszerelni, mindenképpen forduljunk szakemberhez, mi itt a xenon.hu-nál készséggel segítünk ilyen esetekben is!

 drlblog5.jpg

Itt minden bűnt elkövettek :)

A felsorolt „bűnök” alapvetően a halogén izzókra vonatkoztak, de nagyon nincs különbség egy xenon izzóval kapcsolatosan. Tény, hogy a ledek az alacsonyabb áramfelvétel miatt valamennyivel speciálisabb esetek, de mi pont ezekben a speciális esetekben tudunk segítséget nyújtani nektek!

Több éves rutinunk van az izzók terén, a termékeinkre teljes körű garanciát vállalunk, és nincs olyan helyzet, hogy ne tudjunk megoldani egy esetlegesen felmerült problémát!

 Forrás: carlightblog.com

 

Kérdésetek van? Vagy tanácsra van szükségetek? 

Keressetek minket bizalommal: www.xenon.hu

Kövessetek minket a facebbokon, illetve nézzétek meg munkáinkat és a kedvenceinket az instagram oldalunkon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xenon.blog.hu/api/trackback/id/tr4611686103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
www.xenon.hu
süti beállítások módosítása