www.xenon.hu

2015. június 10. 14:53 - xenon.hu

Kedvenc autós filmjeink

 

Ha valaki azt kérné, hogy hirtelen sorold fel a tíz kedvenc autós filmed, sikerülne? Kb. hat filmet kapásból tudna mondani mindenki, és szinte biztosak vagyunk benne, hogy minimum három film azonos lenne a listákon. Nos én is feltettem ezt a kérdést és pár olyan film is elhangzott az alapokon kívül amikről vagy nem is hallottam, vagy rémlett a történet, de nem tudtam a címét, és amikor pár szóban elmesélték, jött a hirtelen felismerés, hogy tényleg az mennyire jó kis mozi volt...

- A kedvenc autós filmjeim? Halálos iramban, Tolvajtempó, Szállító...

collage.jpg

Ez volt az a három film, ami szinte mindenkinél elhangzott. Ha nem is a földkerekség legjobb filmjei, viszont rendkívül élménydúsak, és abban mindenki egyetért, hogy a rendezők maradandót alkottak. Izgalmas történet, jó nők, még jobb kocsik, pörgés és akció minden mennyiségben!

Pontosan, azért mert ezeket szinte mindenki ismeri, nem is térnék ki a bemutatásukra, inkább olyan személyes kedvenc filmjeinket mutatjuk most be, amik valamiért számunkra érdekesek. És reméljük nektek is!

Taxi 1-2-3-4

Az igazat megvallva, ez volt a negyedik olyan film ami közös volt a listáinkon, de a már említett három mellett ez az a film amin igazán jót lehet nevetni, és igazán európai. Az igazság, hogy nagyjából összemosódik a négy rész, de Daniel és Emilien története, végtelenül szórakoztató, izgalmas és akció dús.  És akkor még a rend szorgos őrei szóba sem kerültek.

 

Hajsza a győzelemért (Rush)

Ha valaki szereti a Forma 1-et, akkor annak ez egy kötelező darab. 1976-ot írunk, amikor James Hunt és Niki Lauda verseng egymással a bajnoki címért, halált nem ismerő bátorsággal. Az akkori időkben, még közel sem voltak olyan biztonsági rendszerek, mint a mai futamokon... A film igaz történetet dolgoz fel, és bár az eredmények már ismeretesek, a film ennek ellenére végig teli van izgalmakkal és érzelmekkel.

 

 

Drive – Gázt! (Drive)

Nappal hollywoodi autóskaszkadőr, éjjel pedig egy bűnözőknek segítő sofőr, aki fejből ismeri Los Angeles minden útját és utcáját. Ügynöke, nem titkolt vágya, hogy profi autóversenyzőt csináljon hősünkből, ám ehhez alvilági segítségre lesz szükség. Szerelem, akció, leszámolás, bosszú, kell ennél több egy jó mozihoz? Talán a főszereplő: Ryan Gosling.

 

 

Száguldás a semmibe (Vanising point)

Te mit tennél, ha megtudnád, ha az 1200 mérföldre lévő feleségednél beindult a szülés? Nyílván való, hogy a lehető leggyorsabban próbálnál meg odaérni. A főszereplő (Viggo Mortensen) ex-autóversenyző és katona ugyanezt teszi, ám a dolgok nem alakulnak zökkenőmentesen. Üldözés, és még több üldözés, közben pedig válasz az élet bizonyos kérdéseire.

 

 

Ágyúgolyó futam (Cannonball Run)

Ismételten egy vígjáték, egy igazi klasszikus. A flúgos futamban nincsenek díjak vagy helyezettek, a lényeg, hogy ki nyeri a versenyt. És mivel nincsenek szabályok sem, ezért minden trükk megengedett a győzelemért. Természetesen ez egy illegális verseny, így vigyázni kell a rendőrökkel is. A főbb szerepekben, pedig igazi nagy nevek köszönnek vissza, mint Burt Reynolds, Roger Moore és Jackie Chan.

 

Grindhouse – Halálbizos

Robert Rodriguez és Quentin Tarantino neve már elárul pár dolgot. Két egész estés film, ám a Tarantino rendezte, Death Proof-ban, egy kiégett kaszkadőr (Kurt Russel), felturbózott autójából, fixírozza a legjobb csajokat. Nem lövünk le semmilyen poént, nézzétek meg a filmet! Egy B kategóriás horrorba csomagolt izgalmas és egyedülálló képvilággal rendelkező film.

Padlógáz (Autobahnraser)

Mi történik akkor, amikor keresztezzük az amerikai Halálos iramban első részét, a francia Taxi rendőri szerencsétlenségét és a német Cobra 11-et? Száguldás az autópályákon, beépített rendőr az illegális autóversenyzésben, szerelem és persze akció, akció hátán, mindez pedig Németország sebességkorlátozás nélküli autobahn-jain. És ha Németország akkor BMW, BMW, BMW.

 

+ egy családi film: Kicsi Kocsi

Adott egy kicsi, klasszikus Volkswagen bogár, akinek igazi személyisége, karaktere és lelke van. Bármelyik részt is nézzük meg, hiszen rengeteg filmben tűnik fel Herbie vagy más néven Ocho, a kis versenyautó, aki ha kell még a legmodernebb versenyautókkal is felveszi a versenyt, és mivel a jó mindig győz, a happy end garantált. Szeretetreméltó egész estés filmek az egész családnak :)

 

Ha szeretnétek egy kicsit ti is felturbózni az autó, úgy világításilag, akkor mi továbbra is várunk benneteket!

Kérdésetek van? Vagy tanácsra van szükségetek? 

Keressetek minket bizalommal: www.xenon.hu

 

 

 

 

Szólj hozzá!
www.xenon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://xenon.blog.hu/api/trackback/id/tr647531516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
www.xenon.hu
süti beállítások módosítása