www.xenon.hu

2015. június 04. 14:58 - xenon.hu

Az Angel Eyes történelme

ahogy a BMW ismét meghódította a világot

A BMW „Angel Eyes” sok néven ismert a világban. Van ahol az angyal szemeket, démoninak titulálják, vagy egyszerűen csak fénykarikának, de nem is a neve a fontos, hanem maga a látvány és a funkció, amivel a BMW 2001 óta egy meghatározó arculatot vitt az utakra.

Az első a BMW E39 5-ös széria volt, aminek fényszóróját és hátsó lámpáját tervezték át. A koncepció egy hajlított száloptikás halogén izzót rejtett magában. Az akkori innováció a „Corona gyűrű” volt, ám ezek fénye nagyon halovány volt a mai szériákhoz képest.

bmw-520d-touring-_e39_-4.jpg

A 7-es széria 2003-tól már mind Angel Eyes-al gördült ki a gyárból, beleértve a BMW E65 7-es sorozatot, az E60 5-ös sorozatot, E53 X5, E70 X5, X6 E71, E90 / E91 / E92 / E93 3-as és E82 / E87 1-es szériát is ami hagyományos izzóval működött, később pedig kifejezetten a H8-as halogén izzó szolgálta a fényt.

2004-ben jelent meg egy új technika a CCFL (hideg katód fénycső) ami a BMW E36 3-as szériájában volt először használatos, már gyűrűk nélkül. Az évek folyamán a technikát rengeteg vállalkozás tökéletesítette, ezzel is növelve az Angel eyes „örületet”.

ae006.JPG

Napjainkban a CCFL szetteket leváltották, a korszerű Ledek, amelyek már minden szériába elérhetőek. 2011 után, a BMW elkészítette a LED Angel Eyes az E92 3-as, 5-ös sorozat F10 GT-hez , az F25 X3-hoz és az 1-es széria F01-hez. Ennek eredményeként, az után gyártott nagy teljesítményű LED BMW Angel Eyes hihetetlen népszerűségre tett szert. A régebbi BMW tulajdonosok pedig csak kapkodták a fejüket, hogy utolérjék a trendet.

Az „elavult” száloptikás rendszerek színe még meleg sárga fényt adott ki, ám a technika fejlődésével ma már a klasszikus xenon fehér színben tündökölhetnek a szemek.

ae003.jpg

Ha dizájn szempontjából nézzük, szinte minden színben lehetséges már az összes szériát „felszemelni”. Azonban valljuk, be hogy a tiszta fehér színnel nem lehet versenyezni. Összetéveszthetetlen!

ae005.jpg

Az esztétikai élmény mellett persze nem felejtsük el megemlíteni a funkcióját, miszerint az Angel Eyes, mivel már távolról is jól látható, egyfajta nappali menetfény szerepet tölt be, tehát a biztonságot is szolgálja.

A mai piacon jelenleg elérhető legjobb minőségű Angel Eyes pedig nem más mint, a japán! MTEC gyártmányai, kiválóan magas minőségű Cree ledekkel, és igazi kápráztató fénnyel. Ha kiváló minőségű Angel Eyes szettre vágytok, akkor pedig mindenképpen érdemes minket felkeresni, hiszen a legnagyobb választékot a legjobb árakon nálunk találjátok!

mteclegjobb1.jpg

 

http://www.xenon.hu/shop/index.php?lap=96_105

Kérdésetek van? Vagy tanácsra van szükségetek? 

Keressetek minket bizalommal: www.xenon.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xenon.blog.hu/api/trackback/id/tr837517756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
www.xenon.hu
süti beállítások módosítása