www.xenon.hu

2016. április 20. 12:22 - xenon.hu

A mai modern fényszóró szívás...

vagy mégsem? avagy luxus nem feltétlenül több!

A technikai folyamatos fejlődésével, a piacon sorra jelennek meg a modern „mindentudással” felszerelt fényszórók. A halogén egyértelműen a süllyesztő felé halad, a xenon még mindig magasan vezet az ár érték kategóriában, míg a ledek másznak felfelé, a lézerek is már az utakon vannak, és egyre több az adaptív fényszóró. Ám most szeretnénk rámutatni arra, hogy milyen valós teljesítmény áll e modern technika mögött.

Tovább
Szólj hozzá!
2015. szeptember 09. 15:55 - xenon.hu

AFL és szemkövető fényszóró

Azt tudjuk, hogy a sci-fi filmek és könyvek feltételezései már cseppet sem állnak messze a valóságtól. A lézeres fényszórók már a piacon vannak és Orwell 84-es világa sem tűnik már annyira elképzelhetetlennek…

Hogy kamerák figyelik minden lépésünk, akár már most maga lehet a valóság, és hogy az autóink is be legyenek kamerázva már csak egy kis lépés. Azaz, hogy már egy megtett lépés. Gondoljunk csak a parkolást segítő rendszerekre vagy az AFL fényszórókra. Míg eddig a kamerák a külvilágot figyelték, addig egy új technika minket fog megfigyelni vezetés közben!

Tovább
Szólj hozzá!
2015. augusztus 13. 11:10 - xenon.hu

DRL II.

egy példa, hogy miért is van szükséged a nappali menetfényre

Magával a DRL-ekkel azaz a nappali menetfényekkel, már foglalkoztunk előző bejegyzésünkben, ám a téma szinte kimeríthetetlen és rengeteg új kérdést vet fel. Most még tombol a nyár, ám túl vagyunk a nyári napfordulón, minek értelmében a nappalaink egyre rövidebbek lesznek és egy szempillantás múlva már kora délután kezd sötétedni.

Tovább
Szólj hozzá!
2015. július 23. 14:52 - xenon.hu

Lejárt design, időtálló stílus

A bukólámpák

Valamikor az 1920-as években, amikor az elektromos fényszórók első generációi megjelentek, egyértelmű volt, hogy az autó karakterének meghatározó elemévé fognak válni, lényegük már nem csak a látszani volt, hanem a látni is.

A változás pedig új technológiát hozott magával, ám nem mindegyik technika fejlődött tovább, volt amelyik zsákutcába futott az idők folyamán. Egy ilyen jellegű technika volt a rejtett autólámpa, vagy ahogy nálunk hívják a bukólámpák.

Tovább
Szólj hozzá!
2015. július 15. 16:51 - xenon.hu

Ez itt a reklám helye

Valljuk be, hogy a legtöbb autó reklám tök ugyanolyan. Távolról felvett autó halad mindenfelé, erdőn, mezőn, városon át, sötétben, világosban. Háttérzeneként valami klasszikus, csak hogy érezzük kicsit a Dolce Vita-t!

A recept bevált, ezekkel a reklámokkal nem lehet melléfogni, de ha igazán fel akarjuk kelteni a vásárló figyelmét, akkor ennél azért több kell...

Tovább
Szólj hozzá!
2015. július 08. 14:41 - xenon.hu

Concept cars: álom vagy valóság

vagy álomból valóság?

Concept jelentése: koncepció, elképzelés

Mivel első soron autókkal foglalatoskodunk, és azon belül is a világítással ezért kiválogattuk az utóbbi évek legjobb, legszebb, legdizájnosabb concept autóit, különös tekintettel az érdekes és már-már művészi szintet elérő fényszórókkal együtt.

Tovább
Szólj hozzá!
2015. június 18. 16:03 - xenon.hu

Vezetéshez szól a nóta!

kedvenc vezetős zenéink

Ti melyik típushoz tartoztok? Azokhoz akik a síri csend és nyugalmat szeretik a kocsijukban, vagy azokhoz, akiknek kell, hogy valami menjen a háttérben?

Tovább
Szólj hozzá!
2015. június 10. 14:53 - xenon.hu

Kedvenc autós filmjeink

 

Ha valaki azt kérné, hogy hirtelen sorold fel a tíz kedvenc autós filmed, sikerülne? Kb. hat filmet kapásból tudna mondani mindenki, és szinte biztosak vagyunk benne, hogy minimum három film azonos lenne a listákon. Nos én is feltettem ezt a kérdést és pár olyan film is elhangzott az alapokon kívül amikről vagy nem is hallottam, vagy rémlett a történet, de nem tudtam a címét, és amikor pár szóban elmesélték, jött a hirtelen felismerés, hogy tényleg az mennyire jó kis mozi volt...

Tovább
Szólj hozzá!
2015. június 04. 14:58 - xenon.hu

Az Angel Eyes történelme

ahogy a BMW ismét meghódította a világot

A BMW „Angel Eyes” sok néven ismert a világban. Van ahol az angyal szemeket, démoninak titulálják, vagy egyszerűen csak fénykarikának, de nem is a neve a fontos, hanem maga a látvány és a funkció, amivel a BMW 2001 óta egy meghatározó arculatot vitt az utakra.

Tovább
Szólj hozzá!
www.xenon.hu